Mera Grond- en rooifrees serie SW

Mera bodem- en rooifrezen zijn door Mera zelf ontwikkeld en worden uitsluitend ontwikkeld en geproduceerd in onze vestiging in Ashausen. Ze worden gekenmerkt door hun hoge stabiliteit onder de zwaarste gebruiksomstandigheden.

Beschrijving

Onze grondfrezen zijn bijzonder geschikt voor het versnipperen van wortelstronken/stobben van kerstbomen, fruitbomen of vergelijkbare aanplant- en rijenculturen. De robuuste rotor met een werkdiameter van bijna 70 cm garandeert een werkdiepte tot 30-35 cm in de grond. De hoogte van de werkdiepte wordt geregeld door steunwielen of verschillende volgers. De speciaal ontwikkelde tandpakkerwals met een diameter tot 600 mm zorgt voor een optimale verdichting. Deze grote diameter voorkomt dat de rol wegglijdt, zelfs met moeilijke
bodemomstandigheden. De speciale hellingshoek van de messen zorgt voor een hoge versnipperingsgraad van de wortelstokken/stobben en garandeert op die manier een optimale aanplantvoorbereiding. De consolidatie in de bodemhorizon, in de zogenaamde gefreesde bodem, wordt ook geminimaliseerd en zorgt zo voor de beste groeiomstandigheden voor de volgende generatie van het volgende gewas. De freesmessen met lange schacht zijn gemaakt van 12 mm dik slijtvast gehard staal en zijn standaard op de rotor gemonteerd met dubbele flenzen voor een betere stabiliteit. Dit zorgt voor een hoge slijtvastheid onder de zwaarste omstandigheden. De robuuste zijaandrijving met aangelaste behuizing zijn uniek. Dit kan hoge zijwaartse belastingen en verdraaiingen bij het frezen onder de zwaarste omstandigheden weerstaan. Lekkages door kapotte zijaandrijvingdeksels behoren daarmee tot het verleden. Dit aandrijfsysteem is onderhoudsarm, loopt soepel en is ontworpen voor vermogens tot 250 kW / 340 PS. De mera SW-bodem- en rooifrezen zijn verkrijgbaar in werkbreedtes van 130 cm tot 255 cm.

 

Meer informatie nodig? Neem contact op!