MÜTHING MU-E/F Vario

Deze driedelige klepelmaaier voor compacte tractoren van 60 tot 180 PK is verkrijgbaar in drie werkbreedtes. Daarnaast is deze machine verkrijgbaar in een volledig getrokken versie op wielstel en in een versie met 1 klepelmaaier in de front en 2 getrokken.

Beschrijving

Deze driedelige klepelmaaier voor compacte tractoren van 60 tot 180 PK is verkrijgbaar in drie werkbreedtes. Deze machine is verkrijgbaar in een volledig getrokken versie op wielstel.

MU-E/F 360 op wielstel 540 omw/min.
MU-E/F 460 op wielstel 540 omw/min.
MU-E/F 560 op wielstel 540 omw/min.

De Müthing klepelmaaiers behoren kwalitatief tot de top in hun segment. De machines zijn vooral gegeerd door het gebruik van QstE staal. Deze staalsoort is sterker dan conventioneel staal, maar het gewicht ligt een stuk lager. Op die manier slaagt Müthing erin om zeer sterke klepelmaaiers aan lichtere tractoren te kunnen koppelen.

De nieuwe Müthing MU-E/F driedelige klepelmaaiers zijn machines met een uitzonderlijke hoge maai-kwaliteit. De Vario MU-E modellen zijn uitgerust met speciale klepels en haksellijsten voor een uitmuntende verkleining en verdeling van het gewas, zelfs in natte omstandigheden. Tevens is optioneel een verstelbare klep leverbaar waarmee de zuigende werking kan worden ingesteld, zodat ook bij kort gras een zeer egaal maaibeeld wordt gerealiseerd.Deze driedelige klepelmaaier is uitermate geschikt om te gebruiken in het grote groen, zoals:
– Sportvelden (speciale grasklepels)
– Semi ruf golfbaan
– Groot groen in recreatie ebieden
– Luchthavens etc.

De machines zijn leverbaar in werkbreedtes van 3.6, 4.6 en 5.6 meter werkbreedte, de combinaties zijn verkrijgbaar in een getrokken versie met drie units achter de trekker op een wielstel.
Optioneel is elektrische bediening leverbaar waarbij de maaiers afzonderlijk kunnen worden bediend, omdat deze zijn uitgerust met een koppeling kunnen onder het maaien de units separaat eenvoudig worden opgetild om obstakels te ontwijken of smalle stroken te maaien.
De standaard zeer eenvoudige verstelbaar traploze maaihoogteregeling draagt eraan bij dat de machines zeer flexibel zijn in te zetten in hoger gras, openbaar groen of sportvelden.

Specificatie per machine:

Machine Werkbreedte Transportbreedte Trekkervermogen Gewicht Klepels
MU-E/F 360 op wielstel 360 cm. 210 cm. 60 – 180 pk 2000 kg 068
MU-E/F 460 op wielstel 460 cm. 230 cm. 70 – 180 pk 2200 kg 088
MU-E/F 560 op wielstel 560 cm. 240 cm. 80 – 180 pk 2300 kg 108

Extra mogelijkheden:
– Trekkogel of trekoog
– Toerental ombouwen naar 1.000 omw/min.
– Separate bediening maai-units links en of rechts, elektrisch heffen en uitschakelen
– Speciale klepels voor extra fijn maaibeeld
– Verstelbare lijst voor instellen vermalingsgraad van maaisel
– In- en uitklapbare haksel-lijst voor extra zuiging in het maaierhuis
– Tweede kort haksel-lijst ‘haaienvinnen’
– Geschroefde slijtplaten in het maaierhuis
– Hardox glijsloffen
– Bodemdruk regelaar frontmaaier (opbouw front/achter)
– Urentellen via sensor

 

 

Meer informatie nodig? Neem contact op!